Skip to content
+31 6 21 822 443 lars@sitback.nl Sitback uses Telegram & Signal
Portfolio
Sitbike nummer 05

Vet gave knalgeel met groen ‘singlespeed” bike.
Dit keer blijft het bij een hobby. Een hele leuke hobby. Ik vermoed dat er geen werk van te maken is. Daarvoor is de markt in onze omgeving te klein. Helaas. In de grote steden zie je ze constant rijden dit soort ‘monkey proof’ fietsen. Ontdaan van alle onzin. Alleen het nodige zit erop. Zo ook bij deze laatste Sitbike nummer 05.

Deze fiets hebben we van buren gekregen. Fantastisch natuurlijk. Deze Deense Kildemoes Colibri fiets stond al een tijdje binnen niets te doen. Bij nadere inspectie bleek deze fiets aardig vuil te zijn en hier en daar wat onderhoud nodig te hebben. Geen probleem voor Sitbike. Hoppa, gewoon geheel demonteren en de overbodige stalen elementen wegslijpen. Schoon maken en nieuw opbouwen.

Uiteindelijk heb ik de fiets laten zandstralen en poedercoaten. In kickass geel. Lang lopen zoeken naar de juiste onderdelen. Vooral de groene banden waren tricky. Komen nu uit spanje. Top.

Ik heb ervoor gekozen om de versnellingen weg te laten. En de ze te vervangen door een achtervelg met de SRAM Automatic hub. Twee versnellingen. Zodra men boven een bepaalde snelheid komt, schakelt de hub automatisch over op een iets zwaardere versnelling. Werkt echt super in de praktijk.

Spatborden en de rest zijn allemaal via internet bij elkaar gezocht. Samen een prachtige fiets geworden.

Wil jij ook zo een mooie fiets? Kan hoor. Moeten we eens overleggen hoe of wat en dan komen we er wel uit. En let op, dit is geen fiets met Chinese kwaliteit en bijbehorende prijs. Het is het echte werk. Gekkenwerk eigenlijk haha.

Gerelateerde Sitback Portfolio's

Back To Top
Zoeken