Skip to content
+31 6 21 822 443 lars@sitback.nl Sitback uses Telegram & Signal
Portfolio
Natuurprijs 2016 en uitnodiging
sitback portfolio showcase
sitback portfolio showcase
sitback portfolio showcase
sitback portfolio showcase

Bedenk een cheque en bijpassende oorkondes voor de Nationaal Groenfonds Natuurprijs 2016. Liefst geen reguliere cheque maar iets verrassender. Ook geen bokaal, maar gewoon iets anders. En het moet het wel goed doen op de foto. Nou daar kan je mij wakker voor maken. En meteen aan de slag. Nadenken, denken en doen.

De inzendingen staan allemaal in het teken van het verbinden van activiteiten (sport, game, educatie, zorg) met de natuur. Uiteindelijk was mijn eerste ingeving het idee waarmee ik aan de slag ben gegaan. Lekker snel en fris een grove schets en uitleg gemaakt. Voorgelegd en na aan paar uur ook meteen akkoord. Top.

Kortom, mijn idee bij Natuur, Natuurprijs en met het thema is ‘Natuur verdient verbinding’ was en is iets met hout. Laten we de cheques printen op hout en de oorkondes brandmerken op hout. Heel gaaf idee maar in de praktijk en tijdtechnisch in dit geval net niet haalbaar. De winnaars en genomineerden zullen pas kort voor de uitreiking bekend zijn.

Dan doen we het anders. Voor de cheques heb ik een fantastisch coole houtfoto gezocht en deze als achtergrond gebruikt. Alles zit transparant qua opmaak over het hout heen. Zo krijg je uiteindelijk bijna hetzelfde effect als printen op hout.

Voor de oorkondes hebben we een alternatief gezocht die sneller te verwerken is. De 10 documenten worden gelazerd op dikke houten planken. Uiteraard FSC gecertificeerd hout. Het eindresultaat is fantastisch geworden. Al zeg ik het zelf. Of je deze oorkonde nou ophangt of lekker ergens op een tafel neerzet, het is en blijft een eye catcher. M’n meest geslaagde concept/ontwerp in 2016 vermoed ik.

Opvallen zal het zeker. Om nog meer aandacht te trekken heb ik de cheques een ander formaat gegeven. Niet zoals 99% van de waardecheques langwerpig, maar vierkant. 50×50 cm. Houdt ook prima vast. Prachtig om te maken.

Gerelateerde Sitback Portfolio's

Back To Top
Zoeken