skip to Main Content
+31 6 21 822 443 Sitback uses Telegram
Donderdag 20-02-2020

Sitback heeft privacy hoog in het vaandel staan. We kunnen er een lang verhaal van maken. Of houden het lekker simpel. Voordat de formele privacy teksten verschijnen wil ik eerst wat kort verduidelijken.

Sitback doet niet aan Google tracking, Google analytics en Google adwords. Geen interesse in het ‘Surveillance Capitalism’.

Google analytics en adwords
– Sitback maakt GEEN gebruik van Google Analytics om bij te houden hoe gebruikers de website gebruiken en hoe effectief de Adwords-advertenties van Sitback bij Google zoekresultaatpagina’s zijn.
– Google analytics is door Sitback van sitback.nl verwijderd.
– Daarnaast zijn alle analytics gegevens bij Google analytics stopgezet.
– Vervolgens is het hele Sitback google analytics account daarna in z’n geheel verwijderd.
– Sitback maakt GEEN gebruik van Google Adword-campagnes en advertenties.

In kaart  brengen websitebezoek
Geen google analytics. Wat dan wel? Op de Sitback website worden sinds kort wel persoonlijke bezoekgegevens bijgehouden. Via de open source software van Matomo.

Begin 2019 heeft Sitback alle social media platforms verlaten. Uiteraard ben ik wel heel erg benieuwd wat het effect, qua bezoek, hiervan is op de Sitback.nl website. Daarom draait deze site vanaf 03-01-2019 de open source Analytics software van Matomo. Analytics en tracking staan weer aan. En tracking puur alleen binnen mijn eigen site. Deze software draait op een server waarop ook het sitback domein staat ondergebraacht. Alle data zijn mijn eigendom. Van niemand anders. Niet van Google of Microsoft, om er maar een paar te noemen. ‘Data harvesting’, zie ik geen heil in.
– Sitback is de eigenaar van de Matomo analytics gegevens.
– Sitback deelt geen Matomo analytics gegevens met andere partijen.
– Het ip-adres wordt geanonimiseerd. De laatste twee byte(s) van uw IP-adres.
– Het gebruikers ID wordt vervangen door een pseudoniem.

Versleuteling

Alle verkeer op www.sitback.nl is versleuteld via een SSL certficaat en https.

Veiligheid

Deze Sitback WordPress website is veilig door een consequent update-beleid door Sitback van WordPress, de plugins en het thema. Dit gebeurt 1 tot 2 keer elke week. Grote en zware major veiligheidsupdates zullen per direct doorgevoerd worden. Maar niet eerder als dat deze eerst lokaal, op een niet live gezette testomgeving, getest zijn.

Alle gebruikers op deze website zijn gedwongen om een zeer veilig en complex wachtwoord te gebruiken. Dit wachtwoord wordt door onze wachtwoordgenerator gegenereerd.

Sitback maakt gebruik van een password manager. Alles binnen deze app wordt versleuteld en encrypted opgeslagen.

Het admin gedeelte van deze Sitback website maakt, naast het gebruik van user en ww, ook gebruik van 2-factor authentication.

 

<<< en dan volgt nu de formele cookie tekst >>>

Back To Top
×Close search
Zoeken