Skip to content
+31 6 21 822 443 lars@sitback.nl Sitback uses Telegram & Signal

Sitbike 05. De nieuwste Sitbike fiets in spetterend geel en cool groen

Kildemoes. Ooit van dat fietsmerk gehoord? (reeds verkocht 🙂
Nee ik ook niet. Onderstaand is een Kildemoes fiets. Schijnt uit Denemarken te komen. Maar goed. Daar is ze dan. Sitbike nummer 5. Een erg mooi model vonden wij. Deze fiets hadden onze buren over. En voordat deze fiets bij het grof vuil gezet zou worden, dachten ze ‘dat zou wel eens iets voor Lars van Sitbike kunnen zijn’. Helemaal goed natuurlijk.

Uiteindelijk heb ik besloten om deze paars/roze-rode fiets helemaal te zandstralen en nieuw te laten poeder coaten. Zoals jullie zien in spetterend geel en kickass groen. Een paar jaar geleden zag ik een boek liggen met op de cover een fixie in deze kleurstelling. Ik ben teruggelopen en heb er een foto van gemaakt. Deze kleurencombinatie ga ik ooit ook eens toepassen. Bij deze. En toeval bestaat niet. Recent heb ik datzelfde boek als cadeau gekregen. Heel gaaf.

Qua onderdelen heb ik zoveel als mogelijk hergebruikt. Nu ik het zo lees en naloop, is er niet veel blijven zitten ha! Daar waar het echt niet meer mooi was, heb ik nieuwe of gebruikte spullen toegepast. De spatborden bijvoorbeeld komen van een geheel andere soort fiets. Dat was passen en meten om het weer sluitend te krijgen. Het is nog steeds kantje boord. Maar fietsen gaat super.

Het stuur uit de jaren ’70 en de moderne stuurpen komen ook overal vandaan. Wie wat bewaard, die heeft wat. De stuurpen komt uit een ander oud project waarbij ik vond dat hij niet mooi paste bij het ontwerp. Het retro stuur heb ik gescoord op marktplaats. En deze keer past alles fantastisch bij elkaar. De groene remkabels en de nieuwe remhendels maken het af. En de velgen komen uit Magdeburg, Duitsland. Tijdens vakantie via e-bay Kleinanzeigen gevonden. Dat is de Duitse marktplaats.

Het plaatsen van de geheel nieuwe trapas was even tricky. Dat wilde bijna niet lukken, omdat het schroefdraad op de fiets bijna dol was. Dan kan je meteen stoppen. Zonder goed werkende trapsas geen rijdende fiets. Zweten geblazen dus. Met een beetje brute kracht is het uiteindelijk wel gelukt.

En Esther kan met deze fiets nu ook in de winter naar haar werk fietsen. Inclusief twee spatborden tegen regen en modder en twee automatische versnellingen. We zijn er beide erg blij mee. En de volgende Sitbike 05 staat alweer klaar om afgerond te worden. Dat wordt namelijk een opgeknapte mint groene Gazelle dames tourfiets voor onze dochter Lena. Ook met spatborden en zelfs vijf versnellingen. Maar wel allemaal in dezelfde fixie stijl. Deze is eerdaags ook hier ergens te bekijken.

Ja jongens en meisjes. Ook dit doet Sitback. Wil je zelf ook zo’n custom made fiets? Neem gewoon eens vrijblijvend contact op met Lars van Sitback. Wie weet komen we tot een deal.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
Zoeken