Skip to content
+31 6 21 822 443 lars@sitback.nl Sitback uses Telegram & Signal

Sitbike 02: De start van het zelf bouwen van Sitbikes

Met het zelf aanpassen en bouwen van deze oude Peugeot is het merk Sitbike echt begonnen. Met als resultaat nog 3 fietsen na deze gebouwd. Vijf in totaal. (Ook verkocht 🙂

Ook hier weer. Toeval bestaat niet. Ik had al onwijs veel inspiratie opgedaan door het laten aanpassen van mijn eigen oude Raleigh racefiets naar singlespeed. Zo stonden wij visite uit te zwaaien na het vieren van de verjaardag van een van onze kinderen. En wil een eigenaar van een garagebox, bij ons achter, een paar oude fietsen weggooien. Valt mijn oog toch op een klassiek mooie racefiets. Die gaat hij toch niet weg doen?

"In m’n ooghoek zag ik die fantastische kleur van deze fiets. Die moet ik hebben."

– El Larso –

Ik heb meteen gevraagd wat men voor deze oude fiets vraagt. Wat is de prijs? Geen idee. Ik bood meteen Euro 25,-. Done deal. Hoppa, ik kan aan de slag haha.

Om een lang verhaal lekker kort te maken. Ik heb weken gezocht naar internetwinkels om de gewenste fietsonderdelen te kunnen kopen. Ze zijn er echt. Ik heb me veel ingelezen hoe het beste specifieke Peugeot onderdelen te demonteren. Daar komt aardig wat bij kijken. Zeker als je nog een leek bent op dit gebied. Uiteindelijk heb ik een aantal Nederlandse bedrijfjes en echte liefhebbers gevonden die de juiste producten hadden en ook verkochten. Na veel proberen, vloeken en weer lekker doorgaan is het me gelukt om deze oude verwaarloosde racefiets om te toveren tot de zomerfiets van Esther. En hij wordt anno 2019 nog veel gebruikt.

Graag uw speciale aandacht voor de verdraaid mooi handgespaakte custom made velgen. Voor zijn ze ander als achter. Prachtig

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Mooie fiets, met fraaie details. Ik heb net een opknapper Peugeot P 10 van 1970 ongeveer gekocht ook oranje, maar de jouwe is fraaier van kleur. Deze heb ik zelf ook als tiener gehad vandaar. Maar heb jij een kleurcode of zoiets ik heb al gezocht maar kan niet vinden. Hoor graag van je
    Met vriendelijke groet
    Johan Hussaarts

  2. Dag Johan,
    Mooi zeg dat je deze fiets hier bekeken hebt. Het is een mooie fiets inderdaad. Het was een toevalstreffer hoe ik deze heb gevonden. Iemand uit onze straat wilde deze fiets weggooien. Een leuk bod gedaan en hop opgeknapt. Helaas weet ik niet wat de kleurcode is. Is dat niet op internet te vinden? Wat bij mij goed geholpen heeft was om goede poets voor auto’s te gebruiken. Niet al te agressief spul, maar wel een die wat verwijdert. En dan weer mooi glanzend met wax oppoetsen. Je bent even bezig, maar dan heb je ook wat. Helaas is deze recent verkocht. Vanwege ruimtegebruik. Hij rijdt nu rond ergens in Utrecht. Succes. MVG Lars

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
Zoeken