skip to Main Content
+31 6 21 822 443 Sitback uses Telegram & Signal

Sitbike 02: De start van het zelf bouwen van Sitbikes

Met het zelf aanpassen en bouwen van deze oude Peugeot is het merk Sitbike echt begonnen. Met als resultaat nog 3 fietsen na deze gebouwd. Vijf in totaal. (Ook verkocht :)

Ook hier weer. Toeval bestaat niet. Ik had al onwijs veel inspiratie opgedaan door het laten aanpassen van mijn eigen oude Raleigh racefiets naar singlespeed. Zo stonden wij visite uit te zwaaien na het vieren van de verjaardag van een van onze kinderen. En wil een eigenaar van een garagebox, bij ons achter, een paar oude fietsen weggooien. Valt mijn oog toch op een klassiek mooie racefiets. Die gaat hij toch niet weg doen?

"In m’n ooghoek zag ik die fantastische kleur van deze fiets. Die moet ik hebben."

– El Larso –

Ik heb meteen gevraagd wat men voor deze oude fiets vraagt. Wat is de prijs? Geen idee. Ik bood meteen Euro 25,-. Done deal. Hoppa, ik kan aan de slag haha.

Om een lang verhaal lekker kort te maken. Ik heb weken gezocht naar internetwinkels om de gewenste fietsonderdelen te kunnen kopen. Ze zijn er echt. Ik heb me veel ingelezen hoe het beste specifieke Peugeot onderdelen te demonteren. Daar komt aardig wat bij kijken. Zeker als je nog een leek bent op dit gebied. Uiteindelijk heb ik een aantal Nederlandse bedrijfjes en echte liefhebbers gevonden die de juiste producten hadden en ook verkochten. Na veel proberen, vloeken en weer lekker doorgaan is het me gelukt om deze oude verwaarloosde racefiets om te toveren tot de zomerfiets van Esther. En hij wordt anno 2019 nog veel gebruikt.

Graag uw speciale aandacht voor de verdraaid mooi handgespaakte custom made velgen. Voor zijn ze ander als achter. Prachtig

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top
Zoeken