Skip to content
+31 6 21 822 443 lars@sitback.nl Sitback uses Telegram & Signal

Sitbike 01: Mijn racefiets ombouwen naar singlespeed

Ik liep een tijdje geleden rond op de jaarlijkse fietsbeurs in Utrecht en zag daar een hele gave fiets rondrijden. Een oude racefiets ontdaan van alle losse onderdelen. Zonder versnellingen met maar 1 tandwiel achter. Een echte koeriers singlespeed. Dat is gaaf. Dat wil ik ook.

En dat kon ook. Net zoals met mijn langspeelplaten uit mijn jeugd heb ik mijn eerste zelf verdiende Raleigh racefiets nooit weggedaan. Hij stond altijd mooi droog weggezet in onze schuur. Nooit meer naar omgekeken. Maar wegdoen kon ik niet. Gelukkig maar. Want juist op deze fiets draai ik nu mijn ‘rondjes’ in de winter. Voor het lokale wegverkeer uitermate geschikt.

In eerste instantie heb ik geprobeerd echt singlespeed te rijden. Pfff, als je dat nog nooit eerder hebt gedaan is dat wel heel erg wennen. De remkracht komt namelijk uit je benen zelf. Je probeert te stoppen met trappen en gaat remmen. Lukt wel, maar is mij te gevaarlijk. Ik heb namelijk al eens eerder mijn heup gebroken met MTB’en. Woef woef woef. Precies… Gelukkig is de achternaaf een flip flop naaf. Omdraaien en je maakt gebruik van het freewheel. Prima voor mij.

"Mijn uitermate coole zwart-gouden Raleigh racefiets kon ik gewoon niet verkopen"

– El Larso –

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
Zoeken