Skip to content
+31 6 21 822 443 lars@sitback.nl Sitback uses Telegram & Signal

Sitback bouwt Woocommerce webwinkel voor MTB Works

De nieuwe WooCommerce plugin voor WordPress is fantastisch.

WooCommerce is dé online shop plugin voor gebruik binnen WordPress. Uit eigen ervaring weet ik dat het al een heel fijne app is om mee te werken. Maar de recente updates naar een andere methode voor het opzetten van verzendmethodes en verzendklassen is echt subliem.

WooCommerce is niet plug and play. De installatie gaat haast vanzelf. De juiste instellingen maken en het koppellen aan je bankgegevens daarentegen vergen wel wat inleeswerk, contract afsluiten, testen en geduld. Lijkt me niet meer dan normaal bij koppeling met betalingsverkeer. Het moet wel zonder fouten werken, anders schiet je er misschien zelf bij in. En het moet veilig zijn. Een SSL certficaat, waardoor je website onder https draait, is noodzakelijk.

Afgelopen weken heb ik samen met MTBWorks hun webwinkel geheel up-to-date gemaakt. Niet alleen krijgen klanten nu hun rekening binnen die men met 1 muisklik direct online betalen kan. MTBWorks kan nu ook het werk voor de klant nog meer uit handen nemen. De bestellingen kunnen, in opdracht van de klant, vanaf nu intern door MTBWorks zelf gedaan en verstuurd worden. De klant krijgt na het afhandelen van deze soort orders een automatisch verstuurde e-mail met daarin een rechtstreekse link naar de online betalingsmogelijkheden. Klik en klaar. Fantastisch.

Tevens hebben we in goed overleg het tweede BTW tarief van 6% aangemaakt. Dat draait nu lekker op de achtergrond. Specifieke diensten hebben dit percentage meegekregen. Bij bestelling hiervan verschijnt dit 6% tarief nu automatisch op de bon. Naast de reguliere artikelen en diensten met een BTW van 21%. Zoals het hoort. Open en transparant.

En last but not least hebben we de verzendmethodes en verzendklassen geheel nieuw opgezet. Volgens het nieuwe systeem van WooCommerce. En ik moet zeggen dat het echt prachtig werkt. Ook hier veel lezen, opzoeken en testen op een lokaal draaiende WordPress site. En als het dan uiteindelijk allemaal prima werkt is het ook meteen zo goed. Verzendkosten worden berekend aan de hand van het zwaarste artikel en het land van bestemming. Tevens berekent het programma automatisch wanneer een verzending gratis aangeboden wordt. Uiteraard dien je alle parameters eerst zelf in te voeren. Qua land zit daar erg veel verschil in. Qua gewicht en en prijs. Vandaar dat eerst testen van essentieel belang is. Is ben verkocht.

Ben je zelf ook fanatiek MTBer en vind je het onderhouden van je fiets een hele klus, dan is MTBworks zeker iets voor jouw. Doe je het onderhoud van je MTB fiets gewoon zelf en heb je af en toe onderdelen nodig? Ook dan is MTBworks het adres voor jouw. Bekijk hun webwinkel hier.

En wil jij ook zo’n gelikte webshop in je WordPress website hebben. Dan weet je Sitback nu te vinden. Maken we er wat moois van.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
Zoeken