Skip to content
+31 6 21 822 443 lars@sitback.nl Sitback uses Telegram & Signal

Zo voorspelbaar dit. Frankrijk wil geen Libra binnen Europa. [update]

Laat me duidelijk zijn. Ik ben geen fan van facebook. Heb geen fb en wil liefst alles blokkeren wat met dat bedrijf te maken heeft. (ai instagram). Maar wat er nou gebeurt met Libra is toch wel erg jammer en toch ook zeer voorspelbaar.

Wie zag het niet aankomen? Uitgerekend Frankrijk blokkeert Libra binnen Europa. Frankrijk, dat land dat nog in de vorige eeuw leeft. Men ziet het als een gevaar voor het monetaire stelsel. Het monetaire stelsel dat op z’n laatste pootjes loopt. Zie negatieve rente. De term die momenteel groot gepromoot wordt door de grote kranten en websites. We moeten er maar aan gaan geloven. Gelukkig heeft België negatieve rente al verboden. Duitsland staat op het punt van verbieden en Nederland onderzoekt of dit mogelijk is. Ach ja. Slaap lekker.

Libra zou ook erg nadelig zijn voor onze privacy. Omdat het een connectie heeft met Facebook. Daar heeft men zeker een punt. Maar onze banken verkopen nu toch ook onze klantgegevens. Zie PSD2. Ja joh, wat een poppenkast. Natuurlijk moet men eerst uitdrukkelijk toestemming geven voor het delen. Maar ik ga ervan uit dat het gros van de mensen hier geen probleem van zal maken. Het gaat gewoon gedeeld worden. Een pot nat dus.

En nu wordt Libra dus gewoon geblokkeerd door één Europees land. Ik zou zeggen, jammer joh, dan maar niet in Frankrijk. Maar wel in andere EU-landen die wel toekomst zien in digitale valuta. Of zelfs beter, cryptovaluta zoals Bitcoin. Persoonlijk zal ik geen Libra gaan gebruiken. Doe mij maar Bitcoin ha! Maar ik ben wel erg benieuwd naar de werking ervan en hoe deze munt gebruikt gaat worden. Hoe de adaptie is. De toekomst is hoe dan ook crypto. Van een centrale bank, van het IMF of wie dan ook. Fiat geld gaat verliezen. Zeker weten. Deze toekomst en innovatie valt niet tegen te houden…

Zie deze link over verbieden Libra.

[Update]
Soms onnavolgbaar dat land Frankrijk. Ik neem een beetje terug van wat ik beweerde. Sorry ha! Want dit is wel een heel goede maatregel wat betreft crypto. Frankrijk wil namelijk transacties die crypto-crypto zijn nog niet gaan belasten. Pas bij het omzetten van crypto naar fiat geld zullen de gebruikers belasting moeten gaan betalen. Hetzelfde geldt voor de btw. Prima. Zo hoort het denk ik ook. In tegenstelling wat men in de US wil gaan doen. Elke crypto transactie wil men daar gaan belasten. Naar mijn weten ondoenlijk. En de doodsteek voor de cryptobeurzen in dat continent. Maar ze zoeken het maar uit. Chapeau Frankrijk, goed over nagedacht. Laat de cryptohandel maar naar Europa komen. Lijkt me super.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
Zoeken