Skip to content
+31 6 21 822 443 lars@sitback.nl Sitback uses Telegram & Signal

Nieuw tijdperk aangebroken? Kan een Quantum computer oa. cryptogeld ontcijferen? [update]

Wie kent het niet? Een Quantum computer. Naar het schijnt hebben Google + Nasa een werkende quantum computer draaiend gekregen. En deze zou zijn eerste berekening hebben uitgevoerd. Weliswaar nog allemaal puur in het laboratorium. Maar toch. Het blijkt te werken… hou een slag om de arm. Eerst maar een officiĆ«le verklaring afwachten.

Een quantum computer kan in een paar minuten berekeningen uitvoeren waar de huidige supercomputers duizenden jaren over zouden doen. Echt te bizar voor woorden.

QUBITS
Vorige week heeft NASA (een partner van Google in deze ) een rapport online gezet wat bevestigt dat deze quantum computer ‘Sycamore’ een eerste echte berekening heeft uitgevoerd. Deze computer bevat 53 QUBITS (quantum bits). Uiteraard zal deze bewering van Nasa en Google eerst onderzocht moeten worden door onafhankelijke derde partijen. Waarschijnlijk is dat ook de reden dat het bewuste artikel alweer offline gehaald is. Toch vreemd.

Mocht het waar zijn, dan zijn we een nieuw tijdperk ingedoken. De voorspelling is dat de ontwikkeling in snelheid van dit soort computers net iets sneller verloopt als bij onze huidige PC’s. Bij de laatsten gaat men ervan uit dat elke twee jaar de rekenkracht van een PC verdubbeld. Bij quantum computers zou dat hoger liggen. We zullen het snel merken.

Uiteraard is alles nog in nevelen gehuld en zal deze laboratorium opstelling nog veel tijd en inzet vergen eer er een echt werkbare situatie ontstaat. Tevens is er ook erg veel scepsis. Of een quantum computer ook echt mainstream wordt. Toepasbaar is.

Maar waar rook is, daar is vuur. En wat een toekomst ligt er open. Stel je voor dat AI werkt met quantum computers. Bizar wat er dan mogelijk zou zijn. En wat te denken van alle versleuteling die in een klap te ontcijferen valt. Niets is meer veilig.

Crypto loopt gevaar?
Zelf Bitcoin en consorten zullen eraan moeten geloven. Op een paar echte privacy coins na dan. Bijvoorbeeld, veel verloren sleutels zijn door quantum technologie weer te terug te vinden. Deze verloren bitcoins zijn dan weer te verplaatsen. Ook bestaande crypto wallets zijn dan niet meer veilig. Althans, mocht er nu een quantum computer echt beschikbaar zijn. Gelukkig zijn er al weer cryptokenners die hier een antwoord op hebben of aan het verzinnen zijn.

Hahaha wat een wereld. Je zal begrijpen. Google wordt erg machtig. Microsoft, Apple, Oracle, IBM , facebook etc zullen niet achter blijven. De wedloop is begonnen. Riemen vast.

Zie onderstaand filmpje voor een enigszins ‘duidelijk uitleg’ over Quatum Computers šŸ™‚

[update :29 okt 2019]
Ondertussen is alles bevestigd. Google heeft een ‘niet bruikbare’ berekening met hun quantumcomputer uitgevoerd. Ook het bewuste document is nu officieel gepubliceerd in het journal Nature. En waarschijnlijk zijn we nu echt een nieuw tijdperk ingetreden. Zie uitzending DWDD. En deze link.

.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
Zoeken