Ga naar hoofdinhoud
+31 6 21 822 443 Sitback uses Telegram & Signal

Zo lelijk, raar en toch ook weer cool. De Tesla Cybertruck zie ik wel zitten

foto: Tesla

Het gebeurt veel. Bij baanbrekende ontwerpen is de eerste reactie vaak afwijzend. Je begrijpt het niet en vind het lelijk. Althans, ik heb dat. Zo ook bij de onthulling van de Tesla Cybertruck. In eerste instantie keurde ik dit vreemde ontwerp totaal af. Gewoon te simpel. Het leek wel Lego. Maar hoe goed heb ik nou gekeken? Afijn, een paar uur later heb ik alle rust nog wat verslagen van de presentatie bekeken. En ja hoor je raadt het al…

Ik ben om. Ik vind het zo een bizar ontwerp. Dat het van een lelijk eendje een vet coole truck wordt. Ontdaan van alle fratsen. Binnenin puur een stuur en een groot beeldscherm. Dat is het. Mooie stoelen. Wat heb je nog meer nodig? Een goede geluidsinstallatie. Dat zal wel snor zitten.

Op youtube zag ik een paar genodigden een rondje maken in deze Tesla Cybertruck. Imposante verschijning deze Cybertruck hoor. Hij staat hoog op z’n wielen. Je zit er heel stoer in. En hij rijdt heel gaaf. En volledig elektrisch. Doh! Het is de eerste elektrische auto waarvoor ik best wil gaan sparen. Hoe gaaf zou het zijn als dit voor de deur zou staan. Kicken.

"Ja. Nu vind ik de Cybertruck dus gewoon cool. Mooi zelfs. Ik zou hem best willen kopen"

-Lars –

Persoonlijk zie ik het rijden op volledig elektra nog niet voor me. Maar voor de Cybertruck maak ik een uitzondering. Dat zou ik wel eens willen proberen dan. Binnen Nederland kan rijden op elektra best wel. Zo groot zijn wij natuurlijk niet. Dat zou net aan gaan. Maar kijk eens naar Duitsland of Frankrijk. De afstanden zijn daar toch veelal te groot voor het bereik van een elektrische auto. Vandaar dat ik recent ook eens bij onze lokale Toyota dealer ben binnengestapt en eens heb geïnformeerd naar hun waterstofauto Mirai. Rijden op waterstof geeft namelijk een veel groter en normaler bereik dan rijden op elektra. Vergelijkbaar met het rijden op ‘good old’ benzine.

Haha. ze wisten niet precies waarover ik het had. De Mirai? De hoofdverkoper vertelde me zelfs dat Toyota zich op de Mirai en waterstof had verkeken. Nee hoor, Toyota heeft voor hybride techniek gekozen. Hmmm. Ik vrees dat hij het zelf niet begrijpt. Zeker in deze ‘rare’ tijd is een goede waterstofauto just een uitgelezen kans. Met een goede promotie zie ik veel mensen juist voor waterstofvervoer kiezen. Moeten er inderdaad wel eerst meer tankstations bij komen pvd. Jammer. Zeker nu de nieuwe Mirai een zeer vette auto zal gaan worden. Wie weet Toyota Nederland lukt het als nog.

Nou ja, dan gok ik maar op deze coole Tesla Cybertruck. Eens zien hoe dat gaat lopen. Eerst de USA. Daar zal hij eerdaags wel op de weg te vinden zijn. In de EU schijnt het weer eens erg moeilijk te liggen met alle micro regeltjes. Laten we eerst maar eens afwachten hoe het uiteindelijke productiemodel gaat worden. Ik blijf goede hoop houden. Het zal toch niet dat de eerste elektriche auto die ik wel zie zitten niet in Nederland zal verschijnen.

Bekijk de cybertruck van Tesla hier

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
Zoeken