Skip to content
+31 6 21 822 443 lars@sitback.nl Sitback uses Telegram & Signal

Sitback playlist – Wat draaiden wij in 2021 in de huiskamer

Lp’s. Langspeelplaten of records

Misschien heb je het al gemerkt. Wij zijn thuis liefhebber van de ouderwetse langspeelplaten. Met een echt goede platenspeler en een goede stereo-installatie krijg je een ongeëvenaarde muziekervaring.

Gelukkig heb ik mijn metalplatencollectie uit de midjaren 80 van de vorige eeuw nooit weggedaan. Zo zie je maar weer. Wat goed is komt altijd weer terug. Momenteel is het een hype geworden. De weinige platenwinkels draaien er goed op. Kan ook niet anders als je ziet wat de huidige prijzen zijn voor een LP. Eigenlijk niet leuk meer. Tja , dat krijg je met een hype helaas. Kijken hoe lang deze duurt.

Ik heb ook het grote vermoeden dat het verzamelen van een platencollectie een soort van verslaving is. Als ik zie wat de echte vinyl adepten per week aan LP’s aanschaffen. Dan vraag ik mij toch altijd weer af wanneer zij tijd hebben om al dat moois te draaien en ervan te genieten. Schiet mij maar lek.

Hier in huis pakken we het anders aan. Elke maand kiezen we een coole plaat (lp) uit en schaffen deze aan. Meer dan genoeg. Je draait hem helemaal plat en geniet ervan. Echt, zo een verschil met een cd en zeker met streaming. Dit jaar hebben we een mooi rijtje records aangeschaft. Dit zijn ze. In willekeurige volgorde:

Kyuss – Welcome to Sky Valley (2021 release) (luister)
Guardians of the Galaxy – Awesome mix Vol 1 (luister)
Electric Wizard – Dopethrone (luister)
Nena – Licht (luister)
Lacuna Coil – Comalies (luister)
Anneke van Giersbergen – The Darkest Skies are the Brightest (luister)
Danny Vera – The New Now (luister)
Nebula – To the Center (luister)
Sleep – Dopesmoker (luister)
Sleaford Mods – Spare Ribs (luister)
Dozer – In the Tail of a Comet (luister)
Trouble – Trouble (luister)

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
Zoeken