Skip to content
+31 6 21 822 443 lars@sitback.nl Sitback uses Telegram & Signal

Sitback en FPV – First Person View op mijn Youtube kanaal

Al jaren bouw en vlieg ik (met hulp van een KLM expert) mijn eigen drones FPV drones. Ik probeer het mooi filmisch vliegen binnen het FPV onder de knie te krijgen.

Je kent ze wel. De filmpjes op youtube van drone beelden geschoten met waarschijnlijk een DJI drone. Uitpakken, voorbereiden, opstijgen en de software doet de rest. Stillhangen, rechtdoor vliegen, objecten ontwijken etc. Prachtig allemaal. Ik wil er zelf ook een hebben eerdaags. Maar het kan dynamischer.

Bij de fpv drones die ik samen met een vriend vlieg, moet je alles zelf regelen. Laat je je controller los , dan blijft de drone doorvliegen op de laatste stand die was aangegeven. Laat je het gas los, dan valt de drone uit de lucht. ACRO mode heet dit.

In het begin denk je dat je die modus nooit onder de knie zult krijgen. Na verloop van tijd weet je niet meer waarom het zo moeilijk was.

Wat ook helpt is het dragen van een FPV bril. Hierdoor ben je als het ware de virtuele piloot die je drone bestuurd. Rechts is weer rechts. Links blijft links. Dit in tegenstelling tot line of view vliegen. Wat de overheid als veilig vliegen beschouwt. Volgens mij is het juist moeilijker. Want bij het wegvliegen met LOS heb je geen probleem. Maar zodra de drone jouw klant opvliegt wordt alles gespiegeld. Krijg dat maar eens onder de knie. Ook gelukt uiteindelijk.

Kortom, in de loop van de jaren groei je door. Zelfs op vakantie gaat de hele drone uitrusting mee. Niet altijd. Dit jaar wel. We zijn twee weken naar Zwitserland geweest. Uiteraard gingen de fpv-drones mee. Een heel verhaal uiteindelijk. Dat kan je allemaal lezen op mijn YouTube kanaal vol met prachtige FPV filmpjes onder andere.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
Zoeken