Skip to content
+31 6 21 822 443 lars@sitback.nl Sitback uses Telegram & Signal

Wat is dit? Metal? Black metal? Shoegaze? Fantastisch

Soms heb je dat he. Zit je tijdens je werk naar een goede spotify playlist te luisteren en wordt je gegrepen door een song.

Recent overkwam me dat met Violet Cold – Kosmik. Met mooi artwork en prachtige hoes. Echt kicken. 
Hoppa. Daar kwam de band Violet Cold langs. Bizar. Dit had ik nog nooit eerder gehoord. Kon het ook niet plaatsen. Unieke soort muziek. Uiteindelijk ben ik eens gaan graven op internet en heb uitgezocht waaronder deze soort muziek valt.

Violet Cold wordt onder vele noemers geschaard. Zoals daar zijn: Postrock, atmosferische black metal, shoegaze, postblack, postrock, progressieve black, electro en blackgaze. Ach ja geef het beestje maar een naam. Uiteindelijk maakt het voor mij geen bal uit. Muziek is goed en boeiend of niet. En persoonlijk ben ik fan. Ik trek dit goed. Maar ik ben wel de enige hier in huis hahaha. Takkeherrie valt hier vaak de laatste weken. Soms moet dat he. Muziek knoeperhard draaien.

Violet is echt een grensverleggende band. Nou ja band. Violet Cold bestaat uit Emin Guliyev. Woont in Azerbeidzjan, in de hoofdstad Baku. Ook dat is zo bijzonder. Zoek maar eens op wikipedia naar “Bakoe bijzondere architectuur”. Je weet niet wat je ziet. Erg leuk om je daar een in te verdiepen en in te lezen.

Kortom, via spotify heb ik dus Violet Cold ontdekt. En ook erg veel gedraaid. Zoveel dat ik ook via Bandcamp de LP heb aangeschaft. Gewoon omdat het kan. En ik vermoed dat Kosmik voor mij het album van 2019 gaat worden. Ik zou zeggen checken maar.

En het grappige is dat je via aanbevelingen binnen Spotify ook aardig gelijksoortige bands krijgt voorgeschoteld. Hierdoor heb ik ook een nog vreemdere band ontdekt: Abstract Void – Back to Reality. Echt dat moet je eerst horen. En oordeel dan zelf maar hahaha.

Zoals gezegd. dezelfde soort bands. Nu blijkt dat ook een van mijn favorieten uit 2018 hier tussen staat. Harakiri for the Sky. De albums van deze bad heb ik de afgelopen maanden echt grijs gedraaid. Vooral hun voorgaande cd III:Trauma is werelds.

Maar wees gewaarschuwd. Erg extreem alle drie. Het muntje moet vallen. Succes.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
Zoeken