Skip to content
+31 6 21 822 443 lars@sitback.nl Sitback uses Telegram & Signal

Take it back…

U weet het. Sitback heeft privacy hoog in het vaandel staan. Ik gebruik in al mijn drie browsers privacy tools om vooral het ongevraagd tracking te voorkomen. Tevens worden in eerste instantie alle cookies geblokkeerd. Daar waar nodig geef ik toestemming. Zonder cookies kan ook weer niet.

Binnen de Safari browser gebruik ik de “Better” software. Dit is een privacy tool for Safari on iPhone, iPad, and Mac. Gemaakt door Ind.ie. Je kent het wel o.a door Aral Balkan. Deze software baseert zich op de principes van ‘Ethical Design‘. Prachtig. En ik probeer me er zoveel mogelijk van bewust te zijn. In mijn dagelijkse praktijk is het aardig zwaar om overal aan te voldoen. Als je er maar mee bezig bent.

Bovenstaand verhaal is hoe ik mijn eigen internet ervaring leuker maak. Maar hoe zit dat nou op mijn eigen website Sitback.nl?
Sitback doet niet aan Google tracking en Google analytics. En ik verkoop en koop geen Google Adwords campagnes. Deze advertentie campagnes hebben totaal geen effectiviteit meer voor kleine bedrijven. En buiten dat ben ik geheel klaar dat wij internetgebruikers het ‘produkt’ zijn. Als het enigszins mogelijk is mijd ik Google services. Ook Bing services gebruik ik niet. Twitter heb ik al langer afgestoten. En tja Facebook. Dat heb ik nooit gehad.

Als je de laatste berichten moet geloven, dan ontkomt echt geen enkele internetgebruiker aan tracking van een van deze bedrijven. Zeker aan Facebook niet. Wat je ook doet. Big Data weet altijd verbindingen te leggen. Maar niets doen of je ogen sluiten helpt al helemaal niet.

Anti social
Maar aangezien Sitback begin 2019 bijna alle social media platforms verlaten heeft, ben ik wel erg benieuwd wat het effect hiervan is op de Sitback.nl website.
Daarom draait mijn site vanaf 03-01-2019 wel de open source Analytics software van Matomo. Op een server waarop ook het sitback domein draait. Sitback is de eigenaar van deze analytics gegevens. Echt niemand anders. Zeker Google en Microsoft niet om er maar een paar te noemen. Ik ben namelijk volledig tegen data harvesting.

Kortom, ook hier “take it back”
Ik draai nu mijn eigen CV, mijn eigen analytics software, heb een sitback nieuwspagina en al mijn berichtjes verschijnen in mijn eigen blog.
Nu nog snel een alternatief voor recaptcha zien te vinden.

(14-01-2019) Sinds vandaag gebruikt deze site Ninja Forms ipv Form7. Stukken gebruiksvriendelijker. Ninja Forms maakt standaard gebruik van de honeypot methode. Daarnaast heb ik een anti-spam regel aangemaakt. En heb daarmee recaptcha kunnen verwijderen. Scheelt weer 10 extra cookies. YES!

Een mooie start van 2019.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
Zoeken