Skip to content
+31 6 21 822 443 lars@sitback.nl Sitback uses Telegram & Signal

Onderhoud van je WordPress website is essentieel

Hoe belangrijk wekelijks onderhoud van een website is, heb ik vorige week weer eens mogen meemaken. Wij van Sitback adviseren daarom om Sitback het onderhoud van uw WordPress website te laten verzorgen. Tegen een schappelijke prijs.

Ha! Een ‘wij van witte eend’ moment. Maar eerlijk gezegd meen ik het wel. Vorige week vertelde een goede relatie dat het email-formulier op hun website niet meer werkte. Slim als ze zijn testen ze regelmatig de functie ervan. Niets is zeker op internet. Uit deze test bleek dat er niets verstuurd werd. Ik ben ’s avonds meteen aan de slag gegaan. Doet Sitback niet moeilijk over 🙂

Automatische updates zijn tricky.
Ik snap het wel. Maar begrijp het niet. De reden waarom weet ik niet. Maar de bewuste website wordt door Plesk op de achtergrond automatisch up-to-date gehouden. Dat is een keuze. Niet die van mij. Ik wacht minimaal een week met het updaten van plugins en thema’s. Het is namelijk al te vaak gebeurd dat in één van de updates een ‘bug’ zit. Door tijdsdruk worden plugins en thema’s niet meer grondig getest. Men kiest liever voor het on the spot verhelpen van een eventuele fout in de software.

Kortom, het email-formulier werkte niet meer. Ik heb bijna alle plugins uitgezet en nog eens getest. Niets. Daarna het thema up-to-date gemaakt. Nope. Een plugin geplaatst om te zien of de email-functie van WordPress nog wel werkte. Prima in orde. Vervolgens PHP naar versie 8 omgezet. Dat doet Plesk dan weer niet automatisch. Ook dat had geen resultaat.

Nu zag ik dat de plugin de vorige dag een automatische update had gekregen. Als laatste mogelijkheid heb ik de support van desbetreffende email plugin een support verzoek gestuurd. En verdraaid. Binnen een half uur had ik een reactie terug. Ze hadden bij de laatste update inderdaad een fout ontdekt binnen java. Daardoor bleef de meest recente versie hangen. Aan een oplossing werd gewerkt. Maar die zou pas twee dagen later beschikbaar zijn.

Als oplossing kon ik een bèta versie plaatsen. Of de oude versie downloaden en nieuw installeren. Dat laatste heb ik gedaan en hop… alles weer normaal werkend.

Het was weer een wijze les. En een bevestiging dat ik op het goede pad zit met ‘uitgestelde’ updates.

Je kunt hier meer lezen over mijn Sitback WordPress onderhoud. Erg belangrijk. Al zeg ik het zelf:)

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
Zoeken