Skip to content
+31 6 21 822 443 lars@sitback.nl Sitback uses Telegram & Signal

Lineair TV kijken in 2020. SBS6. Boeie. Nee bedankt.

Heb je dat ook soms? Dat je denkt dat je in een parallelle wereld leeft? De afgelopen weken heb ik dat. Voor het begin van de werkdag check even snel alle nieuws van de afgelopen uren. En meestal komt er wel een berichtje langs over de televisie transfers binnen de tv-wereld. Voornamelijk een vertrek naar SBS6. Kan mij het schelen…

SBS is niet te kijken
Laat ik maar meteen een ding duidelijk maken. Lineair TV kijken doen wij al langer niet meer. Commerciële zenders staan bij ons haast niet aan. Netflix rules hier in huis. Zelf ben ik niet van de series kijken. Heb ik gewoon geen geduld voor. Geef mij maar een goede film op z’n tijd. Soms zwaar maar vaak ook gewoon kauwgom voor de ogen. Al naar gelang hoe de pet op staat. Kortom elke dag naar dezelfde zender kijken kennen wij niet meer.

Daarnaast is het kijken naar commerciële zenders naar mijn bescheiden mening niet meer te doen. Teveel en te lange reclameblokken. En vaak ook nog eens reclame te dom voor woorden. Men denkt echt dat de potentiële klant niet slim genoeg is. Ik kan je vertellen, zelfs onze kinderen trappen er niet meer in haha. Beter. Maar goed. Steeds vaker gooit men het over de boeg “maakt niet uit, als men maar over het merk praat”. Ook dat werkt niet meer. Ik negeer zo’n merk gewoon. Juist niet over praten. Klopt, u merkt het al. Ik zit niet meer op twitter. Scheelt een hoop.

KPN buigt
Wij hebben KPN als provider. Over het algemeen gewoon een prima service. Toch heb ik een klacht wat KPN betreft. In ons digitale TV pakket  zit de mogelijkheid om opnames van programma’s te maken. Wie doet dat anno 2019 niet? Precies. Zo kan je de ellenlange reclameblokken skippen. Ja tot voor kort.

Namelijk, wij hadden voor de kinderen “home Alone 1” tijdens de kerst opgenomen. Zijn ze de opname ’s ochtends aan het kijken en wat blijkt. SBS6 staat KPN niet toe dat er binnen deze opnames gespoeld kan worden. Niet vooruit en niet achteruit. Ja, KPN wat is dat nou weer? Dan haal je je eigen service compleet onderuit. Laat maar zitten. Dus de kinderen “genoten” van de film met onwijs lange reclame blokken. Nou je weet nu wel hoe ze over het merk SBS6 denken. KMP dat SBS6. Dat was 1.

Hard onderbroken film bij SBS6
Dan nu twee. Na het debakel met niet mogen spoelen binnen een opname van SBS6 volgde de dag erna nog een voorval wat bij ons SBS6 volledig de das om deed. Samen met de kinderen hebben we live ‘Home Alone 2″ op SBS6 gekeken. Leuk hoor. Blijft lachen die film, Maar ook weer teveel reclame. Maar goed, dat weet jij bij die zender. De druppel was dat de film vlak voor het einde bruut onderbroken werd door een ander SBS6 programma. Bizar. Dat daar bij SBS6 geen persoon zit die zegt dat dit niet kan. Misselijke vertoning. Kinderen woest en wij ook. Maar goed. TV uitgezet. Ze zoeken het maar uit bij de commerciële zenders. Ze snappen het gewoon niet.

SBS6?
Je snapt het al. Wij kijken geen SBS6. Wij volgen de “sterren niet” hahaha. Wij hebben ze nog nooit gevolgd. Vandaar de parallelle wereld opmerking. Is mijn probleem, snap ik. Maar ik begrijp niet waarom mensen naar dit soort programma’s op deze zenders kijken. Is niet mijn wereld. Boeit me niet. Snap het niet en wil het ook niet begrijpen. Dat gezegd hebbende. Wat zal RTL blij zijn met deze “leegloop” van ‘sterren”‘ naar SBS6. Een frisse start voor hun. Oude formats met overbekende presentatoren bij SBS6. Tijd voor iets nieuws zou ik zeggen. Althans, zo zou ik een nieuwe zender starten. Niet met oude meuk in een nieuw digitaal jasje. Gaat niet werken naar mijn mening. Maar ze zoeken het maar uit.

Beste opmerking die ik vanochtend hierover hoorde. SBS6 wordt klaar gestoomd voor de verkoop over 1 a 2 jaren. Hoe doe je dat? Door “sterren” in je pakket te hebben. Zou het? Hoe langer ik er over nadenk… zit een kans in.

Kijk lekker publieke omroep.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
Zoeken