Skip to content
+31 6 21 822 443 lars@sitback.nl Sitback uses Telegram & Signal

Herbestemming.nu ontwerp gemaakt door Sitback

Sinds kort staat de nieuwe website herbestemming.nu online. Met de website wil het Restauratiefonds mensen, die te maken krijgen met herbestemming, helpen met andere en duidelijke voorbeelden uit de praktijk.

Sitback heeft voor Herbestemming.nu het logo- en websiteontwerp gemaakt. Ditmaal geen WordPress maar een Drupal website. In een kort tijdsbestek heb ik in goed overleg de eerste ontwerpen gemaakt.

Drupal
En inderdaad, eerst vergaderen. Ik doe het niet vaak, en ben er geen fan van. Maar deze keer heb ik wel gezien hoe het ‘ook’ kan. Voor het eerst hoorde ik van de term “Scrum master”. Ik heb me er snel in verdiept naderhand. Een fantastische functie. Projecten worden opgedeeld in fases. Een fase dient eerst afgerond te zijn en akkoord bevonden te zijn alvorens men met de eerstvolgende fase start. De scrum master is als het ware de middle man die de klant en het projectteam voorziet van alle benodigde informatie. Perfect in mijn ogen.

De eerste stap was een groepsvergadering in Amsterdam waarbij alle wensen van Restauratiefonds besproken werden. Vervolgens heeft de Drupal website-ontwikkelaar (LimoenGroen) aangegeven wat wel en niet mogelijk is met het beschikbare budget. En ook wat technisch mogelijk is binnen Drupal. Heel mooi om te zien dat men ook gelijk alternatieve oplossingen aanreikt.

Een eye opener voor mij
Men start eerst met de bouw van de mobiele site. Vervolgens komt de bouw van tablet en dekstop aan de beurt. Het is weer duidelijk. Mobiel is major aan het worden.

Ik heb alles kort en bondig opgeschreven en meegenomen. De volgende dag ben ik meteen begonnen met de eerste grove schetsen. Wel meteen in pixelverhouding gewerkt. Dat scheelt veel tijd.

De informatie op de nieuwe Herbestemming.nu site is een combinatie van de content op de voormalige Kennisbank herbestemming en de oude website van Herbestemming.nu. Om dat goed te stroomlijnen, zijn in de loop van het ontwerpproces hier en daar wat wijzigingen doorgevoerd. Hoe pak je zoveel info overzichtelijk is een nieuw ontwerp. Uiteindelijk zijn we op mijn Sitback kantoor achter het Mac scherm gaan zitten, en hebben de laatste puntjes op de i gezet. Dat werkt toch het best. En heel mooi dat deze klant (Marieke) dat wil en gewoon doet.

Vakwerk
Dit laatste ontwerp is voor akkoord verzonden naar de site-ontwikkelaar. Uiteraard waren er hier en daar nog wat aandachtspuntjes. Maar die zijn zo aangepast. Klaar. Alles verzameld en als Adobe Indesign document verstuurd naar Amsterdam om te gebruiken voor de bouw van de nieuwe Drupal website.

Het is weer eens wat anders. Puur een ontwerp maken voor een website. En deze dan na weken live te zien. En ik moet zeggen. Ik ben er erg tevreden mee. Wat hebben de ontwikkelaars prachtig werk verricht. De nieuwe site Herbestemming.nu is geworden zoals ik het me voorstelde. Dat het nog kan. Vakmensen en vakwerk. Chapeau. En Restauratiefonds is ook blij met het ontwerp en hoe de content op de site te verwerken is. Super.

Ik heb met veel plezier aan dit project gewerkt. Bedankt Marieke, Sjoerd, Renate en Rudi.
Ontwerp logo Herbestemming.nu – Sitback
Ontwerp website Herbestemming.nu – Sitback
Bouw website Herbestemming.nu – LimoenGroen
Content website Herbestemming.nu – Restauratiefonds

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
Zoeken