Skip to content
+31 6 21 822 443 lars@sitback.nl Sitback uses Telegram & Signal

Bitcoin en Sitback. Een kort verhaal op NOS op 3 [update]

Bitcoin. Tja bitcoins. Ik heb er jaren gelden ooit 1 aangeschaft voor Euro 42,-. Mooie tijd was dat.

En ik heb er zo nu en dan mee betaald. Werkte fantastisch. Van dat betalingssysteem ben ik nog steeds fan. Je ziet het ook overaal gekopieerd worden door deze en gene. Via een code of scan een betaling doen aan vrienden, kennissen en klanten. Machtig mooi. Bitcoin heeft toch iets in gang gezet. Nu nog de bank er tussen uit. Dat vergt even wat gewenning en aandacht. Van zodra we daar eenmaal van doordrongen zijn en alles onder de knie hebben, zal je zien dat het perfect werkt. Soort van ruilhadel, zonder kosten of rente. [Update] kosten zijn er helaas wel. De transactiekosten voor bitcoin zijn immens gestegen. Voor mini-transacties is bitcoin in mijn ogen momenteel ongeschikt. Daarom zit ik ook in litecoin. Prima te doen.

Zo nu en dan pas ik mijn Android Nexus telefoons aan. (in 2018-2019 geen zin meer in gehad). Ze zijn geroot en ik gebruik andere ROMs. In mijn enthousiasme over nieuwe mogelijkheden van een nieuw verschenen Andoid ROM heb ik alles snel leeggemaakt en een clean install gedaan. Ik heb een backup van mijn bitcoins. Ja toch? Niet dus. Althans, ze blijken niet te werken. De sleutels worden niet geaccepteerd. Weg mijn restant bitcoins. Ongeveer 0.19 BTC.

Kortom, Heel erg tricky inderdaad. Puur door mijn eigen fout ben ik de BTC kwijt. Stom en ergelijk. Maar ik had gelukkig niet veel meer over. Stel dat je al je spaargeld hierdoor kwijt zou raken. Kan gewoon. Dan ben je alles lekker kwijt. Je kan dan niemand aanspreken, behalve jezelf. Niets mis mee natuurlijk. Zelfverantwoording is prima. Mijn advies is om alles te spreiden.

Meer hierover lees je hier.
Ik heb een kort en bondig telefonisch interview gehad met NOS op 3. Dit heeft men ervan gemaakt: Zie artikel op NOSnl op 3

Note. De schrijver Stephan Vegelien gebruikte Signal Private Messenger om contact met mij te zoeken. Vet. Heel gaaf. Ook dat begint te lopen.
Ja dus.. in 2019 gebruikt Sitback Telegram en geen Signal meer. Sorry.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
Zoeken