Skip to content
+31 6 21 822 443 lars@sitback.nl Sitback uses Telegram & Signal

Jaarverslag 2016 van Nationaal Groenfonds ontworpen en gemaakt door Sitback

Ja ook dat doet ik :). Sitback ontwerpt en maakt het nieuwe jaarverslag 2016 van Nationaal Groenfonds. En met trots mag ik wel zeggen. Begin maart ben ik gestart met het eerste concept voor het tekstgedeelte, en niet onbelangrijk, het cijfergedeelte. Spelen met vormen, het juiste lettertype vinden, goede kleurcombinaties vinden, een mooie vlakverdeling ontwerpen en starten met mooie beelden erbij zoeken. Grafische vormgeving, blijer kan je mij niet maken.

Nationaal Groenfonds leverde alle benodigde input zoals ms-word bestanden foto’s, en ja hoor daar is hij, ms-excel bestanden van het cijferoverzicht. Altijd weer een uitdaging. Maar geen enkel probleem voor Sitback. Op de Mac heb ik gebruik gemaakt van ‘numbers’ en ‘excel online’. Super.

Groenfonds had goed voor ogen wat het uiteindelijke resultaat zou moeten worden. In het ontwerp werd ik geheel vrij gelaten. Belangrijk is dan om vooral niet naar voorgaande uitgaves te kijken. Liefst gewoon blanco en fris er tegenaan. Precies dat heb ik gedaan.

Jaarverslag
Als eerste ben ik begonnen met het opzetten van een basis. Aangezien ik persoonlijk helemaal klaar ben het A4 formaat, heb ik voorgesteld om het jaarverslag op een afwijkend formaat te drukken. Ik had al weken geleden eens een magazine van een bekende supermarktketen meegenomen naar kantoor. Ik zag dat liggen en verdraaid… Mooi formaat en cool papiergebruik. Dat zou ik wel eens willen gebruiken in een eerstvolgende opdracht. Kortom, het jaarverslag heeft een cool en modern formaat van 200 x 250 mm. Het gebruikte papier is allemaal eco-vriendelijk en 100% recycled.

Het tekstgedeelte heb ik ruim opgezet. Ik bedoel dan veel functioneel witgebruik met liefst op elke pagina een sprekende foto. Uiteindelijk lukt dat niet overal. Eindresultaat is dat het lekker leest. En je wordt door de tekst heen geleid. Top.

Het cijfergedeelte is altijd een verhaal op zich. Hoe presenteer je cijfers zonder al teveel poespas? Na veel spelen met kleur en kolommen heb ik het heel simpel gehouden. Niet al te veel horizontale lijnen. Puur de de belangrijkste, meestal onderaan. Tevens heb ik het cijfergedeelte willen onderscheiden van het tekstgedeelte door gebruik te maken van een heel lichte achtergrondkleur van de pagina’s zelf. Ook de kleuren wijken af van de huisstijl. Blauw ipv groen. Het einderesultaat is erg goed gelukt.

Samenvatting jaarverslag
Naast het jaarverslag moest er ook een beknopte samenvatting komen. Weinig tekst met veel beelden en Illustraties. Het was even zoeken naar de juiste vorm. In eerste instantie net iets te druk. En na aanpassen van het witgebruik, de marges en de lettertypes is ook dit ontwerp geheel naar mijn smaak. En het geheel past heel mooi naast het jaarverslag zelf. Wellis waar wel A4 :). Maar het zijn echt broertje en zusje van elkaar.

Envelop
Als laatste heb ik nog een envelop voor beide uitingen vormgegeven. Zodat alles als 1 familie verzonden kon worden. Het geheel ziet het er puik uit. Al zeg ik het zelf.

Kortom
Dit was een fantastisch project om te mogen maken. Bedankt Anita en Dorit. Dit jaarverslag is echt op een moderne manier anno 2017 gefabriceerd. Negenennegentig procent van alle communicatie verliep via email. Af en toe hebben we getelefoneerd. Correcties zijn uitgevoerd met behulp van correctie PDF’s met aantekeningen. Na akkoord zijn de hoge resolutie PDF’s rechtstreeks naar de drukker verzonden. Na bevestiging dat alles in orde was is alles in productie en op de pers gegaan. Begin mei lag een compleet pakket, gedrukt en wel, in desbetreffende envelop bij ons in de brievenbus. Machtig mooi.

Ik heb zelf een mooi overzicht van het jaarverslag gemaakt. Uiteraard kan je het jaarverslag ook op de site van Nationaal Groenfonds bekijken en zelfs downloaden.

Voor een flipping book variant bezoek je onderstaande link. Het is een externe link naar yumpu.com. Heel mooi en bijna een echt magazine met het online flipping book effect. Let op! Men gebruik wel tracking. Vandaar deze externe link. De keuze is aan jullie zelf.

Open flipbook

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
Zoeken