Skip to content
+31 6 21 822 443 lars@sitback.nl Sitback uses Telegram & Signal

Een statiegeldsysteem dat gebruiksvriendelijk is. Het is mogelijk.

Er zit € 0,15 statiegeld op kleine plastic flessen van frisdranken en waters en € 0,25 statiegeld op grote flessen. Dat tikt best wel aan als je in de loop van een paar weken alles in je schuur mooi opspaart en op gegeven moment weer inlevert. In ieder geval sta ik elke keer weer te kijken wat ik aan Euro’s retour krijg.

Vorige week ging ik met twee volgeladen grote boodschappentassen vol lege flessen en blikjes naar onze plaatselijke supermarkt. Één voor één plaatste ik deze flessen en blikjes in de retourautomaat. Stuk voor stuk. In 2023?

Het gaat wel eens mis. Maar deze keer wel erg vaak. Of er werd een verkeerde barcode gedetecteerd of geen barcode gevonden. Soms wel vier keer een foutmelding en dan hop pakt de automaat wel de barcode. Gelukkig heb ik alles kunnen inleveren. Veel geduld heb ik al niet. Maar dit helpt al helemaal niet. En behoorlijk klantonvriendelijk.

Maar dat moet toch makkelijker, beter en sneller kunnen. En het toeval wil dat mijn goede collega Anton van de week zomaar een prachtig filmpje uit Sweden liet zien. Een filmpje over een Zweedse flessenretourautomaat die wel klantvriendelijk werkt.

Het werkt precies zoals de geldautomaat waar je je ‘ouderwetse’ geldmuntjes inlevert. Je keert een zak vol met euromuntjes om in een opvangbak. Zet de geldautomaat aan. En alles verdwijnt mooi de machine in. Je ingebrachte muntjes worden heel snel en accuraat geteld. Jij krijgt uiteindelijk een mooi bonnetje met het gestortte geld. En je bent klaar. Fantastisch.

Zo werkt het ook met deze statiegeldautomaat uit Zweden. Je leegt een grote zak met flessen (en blikjes) en de rest gaat vanzelf. Zo hoort het. Wedden dat er nog meer plastic en blik ingeleverd zal worden. Ik weet het zeker.

Wie gaat deze automaat introduceren in Nederland? In Zweden, Denemarken en Duitsland kan het al. En anders ga ik het doen pvd….

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
Zoeken