Skip to content
+31 6 21 822 443 lars@sitback.nl Sitback uses Telegram & Signal

De website van Sitback is vernieuwd. Nog duidelijker geworden.

Soms moet dat. Je website onder handen nemen. En kom je er gewoon niet aan toe. Deze keer ben ik er echt voor gaan zitten. Het resultaat zien jullie nu bij bezoek van mij vernieuwde Sitback website.

Alweer meer als een half jaar geleden heb ik een nieuw WordPress thema aangeschaft. Meer ook als test. Het betreft een Thema dat voornamelijk draait onder het nieuwe WordPress systeem met de naam ‘Gutenberg’. Het nieuwe normaal van WordPress.com zullen we maar zeggen. In eerste instantie zag het er prima uit en beloofde het veel. Maar hoe langer ik er mee werkte ging het me steeds meer frustreren. Werken met ‘blocks’ is erg lekker en behoorlijk makkelijk voor de eventuele eindgebruiker. Toch miste ik erg veel functies om een website enigszins mooi aan te kleden zodat een site z’n eigen specifieke uitstraling krijgt. Ik heb wel twaalf verschillende block-extenties moeten installeren om te krijgen wat ik wilde hebben. Dat was me toch te iets veel. En nog steeds miste ik dan een goede image slider die 100% responsive is. Niet te vinden onder blocks helaas. Kortom, ik heb na drie maanden mijn nieuwe aangepaste website weer laten liggen. Niets meer mee gedaan.

"Altijd lekker om je website weer eens om te gooien"

– Lars, maker van alle content hier –

Corona
En daar was en is Covid 19. Lang verhaal kort. Ja ook Sitback heeft last van deze vreemde economische situatie. Het is aardig rustiger dan normaal rond deze tijd. Ook ik heb een beetje meer tijd over. Meeste extra tijd besteed ik nu aan het professioneel leren werken met Adobe Premiere en Adobe After Effects. Ongelofelijk wat je daarmee kan maken. Maar verdraaid complex allemaal. Gelukkig is het muntje na weken wel gevallen en begin ik het goed te snappen. Eerlijk gezegd vind ik het werken met bewegend beeld en nabewerking in After Effects momenteel spannender dan wat dan ook. Heerlijk. Maar goed, mijn website….

Extra tijd
Ja die extra tijd. Toch ook eens kijken naar dat nieuwe wp-thema van mijn testsite. Nee. dat is niets meer voor mij. Wat nu? Zou ik deze functies en lay out niet kunnen bereiken binnen het bestaande wp-thema van mijn huidige website? Ja dat moet zeker kunnen. En zo zijn we nu hier aanbeland. Ik heb mijn gehele Sitback website veranderd.

Evolutie
Revoluties ben ik even zat in deze rare tijden. Meer een evolutie van mijn WordPress site. Ik heb mijn website niet totaal omgegooid. Meer verbeterd. Bestond mijn vorige website uit een ‘One page’ only. De nieuwe website heeft nu ook echte dedicated pagina’s voor DTP, grafische vormgeving, WordPress, Nieuws en Social media. De typografie is naar 2020 gehaald. En veel beelden heb ik vervangen of aangepast. Daarnaast is alles meer klikbaar geworden. Op elke pagina zijn nu berichten te vinden die veel zeggen wat Sitback doet en beweegt.

Porfolio
Nu moet ik alleen nog mijn portfolio up-to-date maken. De eerst volgende geslaagde opdracht voeg ik weer toe aan mijn online portfolio. De afgelopen tijd heb ik mooie opdrachten eerder vermeld in mijn Sitback nieuws als in mijn portfolio. Dat werkt ook prima. Is ook een tip. Kijk voor mooi recent werk van Sitback zeker ook onder mijn nieuwspagina.

Ok dat was het. Werk ze en wie weet tot snel.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
Zoeken