Skip to content
+31 6 21 822 443 lars@sitback.nl Sitback uses Telegram & Signal

Sitback vliegt met zelfgebouwde drones in First Person View (FPV)

Geeft niets joh. Ik geef gewoon de voorkeur aan FPV vliegen met een drone. Geen vliegen over een ‘rails’ maar heerlijk freestyle een vlucht maken.

Je kent het wel. Je ziet het ook steeds vaker op tv. Fantastische luchtopnames gemaakt met behulp van een drone.Vliegend over een recht pad met zo nu en dan een zoom of een draai met de camera. En alles perfect stabiel doordat de filmcamera in een drie-assige gimbal zit. De drone zelf hangt perfect stil vanwege zijn GPS module. En het vluchtplan is vaak van te voren al ingegeven. De piloot hoeft alleen nog maar op ’take off’ te drukken en de drone doet het werkt zelf. Cool toch? Maar heeft niet mijn voorkeur.

FPV Maakt het weer dynamisch
Ik bepaal liever zelf de te vliegen route. Ik bedien liever zelf mijn stick controls. Ik hou zelf de drone op de juiste hoogte en geef zelf de snelheid aan. Klinkt goed he? Vrijheid. Lekker op instinct en ervaring vliegen zoals het hoort. Kortom FPV vliegen is cool. Uiteraard vergt het heel veel oefening en vlieguren voordat je echt goed FPV kan vliegen. Af en toe crashen hoort erbij. Ik doe het nu al een tijdje en begin het aardig onder de knie te krijgen. Maar ik ben er nog lang niet! Waarschijnlijk kost het nog een extra jaar oefen, voordat ik me een ‘goede’ FPV piloot mag noemen. Ik ben aardig op weg.

In bovenstaande film kan je mijn ‘vorderingen’ zien. Het zijn beelden gemaakt met een van mijn drones. De Martian II. Op deze drone kan ik mij GoPro Session 5 monteren en mooie beelden schieten. Wie weet bevalt het jullie ook haha. Veel plezier.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
Zoeken