Skip to content
+31 6 21 822 443 lars@sitback.nl Sitback uses Telegram & Signal

Sitback.nl draait nu onder HTTPS, de beveiligde variant van HTTP

Ha! Het heeft even wat inlezen gekost. En overleg met mijn provider. Maar sinds dit weekend draait mijn sitback.nl website onder https. HTTPS is de beveiligde variant van HTTP, het protocol dat gebruikt wordt om internetpagina’s op te vragen.

HTTPS is gekoppeld aan een Certificaat. Hiermee is het verkeer op sitback.nl vanaf nu beveiligd. Links naast de url in uw browser ziet u een gesloten slotje.

Voor de grote internetbedrijven is beveiliging een groot item. Erg belangrijk aan het worden. Sinds 2015 is het al mogelijk om SSL/TLS versleuteling te gebruiken. In eerste instantie nog erg prijzig. Gelukkig verandert dat en in 2017 wordt het zelfs echt betaalbaar voor iedereen. Vind ik dan.

Sinds 2015 indexeert Google al beveiligde sites. Sinds kort ook officieel. Niet beveiligde sites zullen langzamerhand minder goed in de ranking gaan verschijnen. Ook dit speelde mee om een certificaat aan te schaffen.

In eerste instantie wilde in aan de slag met Let’s encrypt. Zij geven gratis certificaten uit. Helaas ondersteunen de meeste Nederlandse providers Let’s Encrypt “nog” niet. Of je moet je website op een dedicated server hebben draaien. Naar mijn mening is er geen ontkomen. We moeten gewoon geduld hebben in deze. De tijd zal het leren. In de tussentijd heb ik een certificaat bij mijn eigen provider aangeschaft. Soepel hoor. Geen omkijken naar gehad. Zij hebben gewoon alles in de achtergrond geregeld. Top.

Wat rest is ook prima te doen. Je wordpress website omzetten naar HTTPS. Twee documenten in je root aanpassen plus alle mixed content in je database in orde maken. Ach, laat Sitback maar schuiven. Ik doe het graag voor u.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
Zoeken