Skip to content
+31 6 21 822 443 lars@sitback.nl Sitback uses Telegram & Signal

Sitback heeft nu ook een privacyverklaring

Alles is in beweging. Zo ook Sitback. Sinds vorige week heeft Sitback ook een privacyverklaring. Al jaren lang bezoek ik met behulp van verschillende privacy tools in mijn browsers websites. Ik maak gebruik van Firefox en Chrome. En sinds een paar weken gebruik ik ook weer Apple Safari. Dat is nooit mijn favoriete browser geweest. Maar aangezien “Better” (https://better.fyi) alleen draait onder safari, ben ik weer overstag gegaan. Better is de beste privacy tool die ik het afgelopen jaar ben tegen gekomen. Geschikt voor iPhone, iPad en Mac. Een aanrader.

Kortom, bij het browsen heb ik het tracken en installeren van cookies persoonlijk helemaal dichtgetimmerd. En het helpt. Bovendien worden de te bezoeken sites aanzienlijk sneller.

En nu hoor ik jullie denken. “Je werkt zelf in de reclame”.
Klopt. Niets mis mee.

Maar ik ben het zo zat dat bedrijven mij ongevraagd volgen en mijn gegevens eventueel kunnen doorverkopen. Ik ben niet tegen advertenties. Maar wel het tracken en installeren van cookies op mijn computer. Hoe langer je over die cookies nadenkt. Hoe gekker het wordt. Hoe irritant was het. Ben je op zoek naar een mooie adidas schoen. Heb je die eindelijk gevonden en gekocht. Wordt je vervolgens weken lang bestookt met advertenties van dezelfde schoen maar bij een andere aanbieder. Ja ik ben niet gek.

Mijn eigen website heeft dat niet. Althans dat dacht ik. Recent heb ik voor een Duitse klant op drie wordpress sites, door Sitback gebouwd, alle analytics software moeten verwijderen. De privacy regels in Duitsland zijn iets scherper als in Nederland wat dat betreft. Althans, dat stond mij bij. Ik heb me er eens in verdiept. Maar ook in Nederland is het verplicht om de bezoekers van je site op de hoogte te stellen dat men getrackt wordt dmv van gebruik van Google Analytics. Ook wordt aanbevolen om het ip-adres van de bezoeker te anonimiseren. Beide was ook op mijn Sitback website niet het geval. En hoe langer ik er over nadacht begon ik ervan overtuigt te raken dat ik ook op www.sitback.nl iets moest veranderen.

Afgelopen maand heb ik Google analytics geheel verwijderd van mijn website. Plus ook het hele analytics account stop gezet en weggegooid.. En laat ik maar eerlijk zijn. Ik deed er ook geheel niets mee. Leuk en aardig dat je weet hoeveel bezoekers je hebt en waar ze vandaan komen. Of het een man of vrouw is van bepaalde leeftijd. En hoe lang men de bepaalde pagina’s bezoekt. Of niet bezoekt. Lekker boeiend allemaal. Mijn website heeft dat niet nodig. Daarvoor is mijn coole website niet gebouwd.

De Sitback wordpress website maakt wel gebruik van of is verbonden met:
fonts.googleapis.com
google.com
gstatic.com

Uiteraard kan tracking voor bepaalde websites handig en nodig zijn. Marketing etc. Maar vermeld dat dan ook duidelijk. Informeer je bezoekers hierover.

Daarnaast heb ik deze week een privacyverklaring gemaakt. De algemene voorwaarden aangepast (thanks Micha). Een disclaimer gemaakt en een uitleg over “open en transparant zaken doen met Sitback”. Ze zijn allemaal onderaan de footer op www.sitback te vinden.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
Zoeken