Skip to content
+31 6 21 822 443 lars@sitback.nl Sitback uses Telegram & Signal

Sitback vernieuwt het ontwerp voor de gids Monumentaal wonen verduurzaming.

Samen met het Nationaal Restauratiefonds (Patricia de Vries) en tekst- en eindredactiebureau Annette Wiesman heeft Sitback de vormgeving en typografie van de compleet nieuwe gids Monumentaal wonen verduurzaming vernieuwd. Als ware het een compleet nieuwe stijl.

De basis is en blijft de twee al eerder gemaakte gidsen. Het formaat is onveranderd. De cover en het binnenwerk hebben nu een uitstraling die weer binnen 2023 past. Uiteraard heeft deze nieuwe duurzame gids een groene uitstraling gekregen. Nieuw zijn de uitgebreide quote- en url-segmenten binnen deze gids. Deze vallen beter op en zijn ook nog eens via een QR code makkelijk online te bezoeken.

Uiteindelijk is er ook een interactieve variant gemaakt. Waarbij alle links/url’s aanklikbaar en snel te bezoeken zijn. De drukversie en interactieve variant wijken op kleine puntjes af. Altijd weer een uitdaging om alles mooi passend zien te krijgen. Ik moet eerlijk zeggen. Dat is goed gelukt. Ik ben er zeer content mee.

Samenstelling, vormgeving en eindredactie:
Nationaal Restauratiefonds; Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed; Sitback, freelance reclamestudio Kortenhoef; Tekst- en eindredactiebureau Annette Wiesman.

Van het een komt het ander.
De nieuwe stijl beviel goed en zou ook op de twee andere gidsen toegepast kunnen worden. Geen probleem. En een mooie opdracht. Samen met Natascha Kaak van Restauratiefonds heb ik uiteindelijk zowel de gele gids (Gids voor eigenaren van een gemeentelijk monument) als de blauwe gids (Gids voor eigenaren van een rijksmonument) onder handen genomen. Alle drie de gidsen hebben nu de nieuwe en moderne stijl. En ook hier is van beide een drukversie en een online variant gemaakt.

U kunt de gids hier downloaden

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
Zoeken