Skip to content
+31 6 21 822 443 lars@sitback.nl Sitback uses Telegram & Signal

Sitback filmt met een drone. Vliegt FPV in de natuur.

Wie kent het niet. Die prachtige beelden gefilmd met een fimdrone. Heel mooi. Ik geef persoonlijk de voorkeur aan een FPV-drone. Net iets anders.

Klopt. Sitback vliegt ook met een drone. (Zie bovenstand filmpje). Met een racedrone. Het is een uit de hand gelopen hobby die momenteel eindelijk z’n vruchten begint af te werpen. Vind ik dan. Dat wil zeggen. Ik ben nu op een punt aanbeland waarvan ik kan zeggen dat het FPV-vliegen aardig goed lukt. Uiteraard ben ik er nog lang niet. Dat vergt nog vele vele vlieguren in de vrije natuur. Maar toch zijn de beelden prima te bekijken.

DIY
Ik bouw de drone geheel zelf. Wel met hulp af en toe. Via internet schaf ik het frame, motoren en de elektronica aan. In de avonduren soldeer ik alles vast en programmeer de drone. Gelukkig doe ik dit samen met een goede vriend die zwaar technisch en elektrisch onderlegd is. Tips en truucs hebben me zo goed uit de band geholpen. Eerlijk gezegd, dit is de mooiste hobby van de afgelopen jaren. Het is precies wat wij in onze jeugd eigenlijk hadden willen doen. Anno 2019 is het gewoon mogelijk. Kicken.

FPV. Wat is dat?
Het staat voor First Person View. Normaal vlieg je een drone op zicht. Line of Sight. Althans dat is de bedoeling ha! Je laat de drone opstijgen en gaat vliegen. Maar zodra deze op je afkomt, wordt de besturing tricky. Rechts wordt links en links wordt rechts. Voordat je hersens dat goed verwerken…. kost even wat tijd en crashes. En echt soepel wordt het niet.

Met FPV vliegen heb je dit niet. Op je drone zit voorop een goede, kleine camera. Deze is verbonden met een VTX. Deze zend een videosignaal naar je FPV-bril. Als FPV piloot draag je een bril die vergelijkbaar is met en VR-bril. Om een idee te geven. Deze bril laat het beeld van de VTX op twee beeldschermpjes zien. Je ziet als piloot dit als 1 mooi strak beeld. Hierdoor blijft links en rechts onveranderd. Heerlijk. Je bent al het ware de piloot die voorop zit.

Daarnaast vlieg je FPV in de ACRO modus. Dat wil zeggen dat je alle vier functies op je transmitter zelf aanstuurt. Geen automaat. Stuur je naar rechts. Moet je ook weer tegensturen. Laat je het gas los, dan valt de drone gewoon uit de lucht. Etc etc.

Ik ben begonnen met een simpele drone. De Martian II. Recent heb ik mijn tweede drone afgebouwd. De Alien. Mijn grote droom is om de filmbeelden die ik met een GoPro maak ook eens te gebruiken voor een echte Sitback opdracht. Wie weet. Het zal mij benieuwen wanneer we dit soort drone-filmbeelden in een Hollywood productie terug zien.

Een paar mooie professionele voorbeelden.
Hieronder een paar coole voorbeelden van FPV vliegen zoals het echt hoort. Of wij dat halen is maar de vraag. Zo mooi om te zien. Veel plezier met kijken.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
Zoeken